Grasnapolsky kondigt eerste namen aan voor zesde editie

Scheemda - The Japanese House (UK), Ray Fuego, Lucky Fonz III, Donny Benét (AU), Snapped Ankles (UK), Blu Samu (BE), Karel, Ploegendienst, Charlotte Adigéry (BE), Marcellis & Darieaux, SONS, Meindert Talma, Niels Broos, Sofie Winterson, Lewsberg, YĪN YĪN, Amy Root, ohslo, Donna Blue, Pig Frenzy, Price, Abdomen en Levi Noah komen naar de zesde editie van Grasnapolsky op 8, 9 en 10 februari 2019.

Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda te Noordoost-Groningen.

Muzikaal programma
Naast namen als Donny Benét, Snapped Ankles, Niels Broos, Sofie Winterson en Blu Samu is Grasnapolsky verheugd The Japanese House, het project rondom de Britse Amber Bain, te mogen verwelkomen. Bain gooit de hengel graag uit in experimentele vijvers en maakt elektronische dreampop die op eigenzinnige, bijna buitenaardse wijze hypnotiseert.

Hiphoppunker

Hiphoppunker Ray Fuego, winnaar van de 3voor12 award 2018 en oprichter van het SMIB-collectief, doet zo mogelijk het tegenovergestelde: vechtend voor zijn idealen, werpt hij ieder systeem omver. En dat in meerdere verschijningsvormen, want ook zijn punkkwartet Ploegendienst staat op de line-up. Ook oud bekende Lucky Fonz III keert terug naar het festival. Gewapend met humor, diepgang en nieuwe liedjes is hij klaar om Grasnapolsky-harten (opnieuw) te veroveren.

Veelbelovend talent

Als vanouds is er op de line-up voldoende ruimte gemaakt voor veelbelovend talent en nieuwe, spannende projecten. Zo zullen o.a. Amy Root, dat onlangs hun debuutshow speelde op ADE Live, Donna Blue, Lewsberg, SONS, YĪN YĪN, Pig Frenzy, Abdomen en Levi Noah hun opwachting maken. Marcellis & Darieaux, een nieuw project van Dario Trapani en Mark Schilders (o.a. bekend als drummer van Weval) is een live act en kunstinstallatie in één waarbij muziek en beweging samenkomen in een audiovisueel spektakel aangedreven door drums, gitaar en synthesizers. De Vlaamse veelzijdige zangeres Charlotte Adigéry en Soulwax-protégée kennen we van haar alter ego WWWater dat eerder al op Grasnapolsky stond. Met publieksfavoriet Karel, ohslo, Meindert Talma en Price staan er ook lokale Groningse artiesten op het programma.

Bungalows en passe-partouts
De kaartverkoop van Grasnapolsky 2019 is gestart. Een passe-partout kost dit jaar 89,99 euro, inclusief servicekosten. Bezoekers overnachten op twee bungalowparken in de regio: Emslandermeer en Pagedal, vakantiepark Westerwolde. Het eerste park is inmiddels bijna volgeboekt.

Grasnapolsky
Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht, vanuit het idee in de winter een festival in een hotel te organiseren. Het ontwikkelde zich in de jaren erna als een volwaardig ontdekfestival: op een unieke locatie midden in de natuur biedt Grasnapolsky haar publiek de kans om veel te ontdekken rondom locatie, natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

Dit jaar vindt het festival voor het eerst plaats in fabriek De Toekomst te Scheemda, waar ruimte is om tot diep in de nacht door te gaan. Net als tijdens de jaren op Radio Kootwijk overnachten de bezoekers op bungalowparken in de buurt van het festivalterrein.

Meer informatie

Meer informatie op https://www.grasnapolsky.nl/