RTV GO! maakt Sinterklaasspeelfilm

Winschoten - 'Het zijn de moderne dingen die het doen' is de titel van een nieuwe Sinterklaasspeelfilm die RTV GO! vanaf zaterdag 24 november uitzendt.

In deze film besluit de Sint te stoppen als Sinterklaas. De kinderen van tegenwoordig vragen zulke dure cadeaus, dat dit door de Sint niet langer op te brengen is. Hij besluit te gaan solliciteren om wat extra geld te verdienen. De Sint solliciteert onder andere naar de functie van brandweercommandant, maar helaas wordt hij afgewezen.

Uiteindelijk zijn het drie moeders, die de Sint weten over te halen toch maar gewoon Sinterklaas te blijven.

Jan van Weele, Dick Zwart en Laura Broekhuizen

Het verhaal is geschreven door Karin Korte, die ook de regie voor haar rekening nam. In de film vervullen een aantal personen uit het Oldambt een rol die ze in het dagelijkse leven ook uitoefenen, zoals onder meer Jan van Weele, bedrijfsleider Jumbo Winschoten, Dick Zwart van de Stichting Oud Brandweermateriaal en wethouder Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt.

De Sinterklaasspeelfilm van RTV GO! is bestemd voor kinderen, maar heeft een vette knipoog naar volwassenen. De film is te zien op kanaal 40 van Ziggo, of via www.rtvgo.nl.