A7 bij Bad Nieuweschans nog lange tijd dicht door ongeluk met vrachtwagens

Bad Nieuweschans - Het duurt nog uren voordat de A7 tussen Bad Nieuweschans en het Duitse Bunde weer wordt vrijgegeven. Het verkeer moet voorlopig via de op- en afritten na een zwaar ongeluk met twee vrachtwagens.

Daarbij zijn woensdagmiddag een 25-jarige chauffeur uit de Duitse plaats Norden en een 60-jarige chauffeur uit Polen zwaargewond geraakt. Volgens de Duitse politie stond de Pool op zo'n honderd meter na de grensovergang met pech op de vluchtstrook, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De andere chauffeur ramde de truck met oplegger toen hij - om nog onduidelijke reden - naar rechts stuurde. De vrachtwagen van de 25-jarige schoot daarna over de weg en kwam dusdanig hard tegen de vangrail in de middenberm dat de cabine afbrak.

Het lijkt er volgens de Duitse politie op dat de 25-jarige chauffeur op eigen kracht uit de cabine kon komen. De 60-jarige Pool bevond zich niet in de vrachtwagen. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bergers zijn al uren bezig om de totaal vernielde voertuigen af te voeren. De Duitse politie schat de totale schade op 250.000 euro. De 25-jarige chauffeur had geen lading. De andere vrachtwagen was geladen tot 20 ton, maar het is niet bekend waaruit de lading bestond.