Voorstelling Peter en de Wolf in Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans - Peter en de Wolf zijn zondag 25 november in de Loc Loods 1877 in Bad Nieuweschans, de voormalige Oude Remise aan de Oude Zijl 1.

Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen dan genieten van het sprookje dat Sergej Prokofjev in 1936 componeerde. Maar wel van een nieuwe versie met vertelkunstenaar Gijs van Rhijn, bassist Ronald Jonker en pianiste Japke Hartog.

Zelfs tachtig jaar na de eerste voorstelling kent vrijwel iedereen het muzikale sprookje Peter en de Wolf, al is het maar van naam. Het sprookje gaat over Peter die zonder toestemming van zijn opa de tuin uit loopt. Hij ontmoet daar een vogel en een eend. En een kat. De opa komt boos naar buiten. Hij waarschuwt dat er wolven in de buurt zijn en sleurt hem terug de tuin in. Al snel komt er inderdaad een wolf uit het bos gekropen. De eend raakt in paniek en probeert weg te rennen. Na een korte achtervolging heeft de wolf de eend te pakken, die hem in één hap opeet.

Dierentuin
Peter hoort de herrie en gaat kijken. Hij pakt een touw met een lus en slingert die de boom in. Hij klimt naar boven en het lukt hem om met het touw de wolf te vangen. Op dat moment komen jagers uit het bos. Ze zien de wolf en willen hem doodschieten. Dat wil Peter voorkomen en hij springt ervoor. Hij pleit ervoor dat de wolf naar een dierentuin gaat. En dat gebeurt, in een parade. Voorop loopt Peter, daarna de jagers met de wolf, daarachter de kat en ten slotte de chagrijnige grootvader.

Swingend én dromerig
Speciaal voor deze voorstelling schreven Gijs, Ronald en Japke verse liedjes waarmee ze het originele muziekstuk van Prokofjev aanvullen: swingende liedjes die op speelse wijze het landschap beschrijven, dromerige liedjes om heerlijk op te doezelen en dommelen. Stuk voor stuk laten ze je de sprookjeswereld zien én beleven van Peter en zijn vrienden.

Kaarten
De voorstelling op zondag 25 november in Bad Nieuweschans is van 10.30 tot 11.30 uur. De entree bedraagt 5 euro. Een kaartje reserveren kan via cultureleraadreiderland@gmail.com

Meer informatie via 06-20497143, of kijk op de Facebookpagina van Culturele Raad Reiderland.