Museum De Oude Wolden breidt collectie uit met kunstwerk Koolzaad

Bellingwolde - Museum De Oude Wolden (MOW) heeft de eigen collectie uitgebreid met de aankoop van het kunstwerk ‘Koolzaad’.

MOW beheert van oudsher een collectie die de eigen regio verbeeld. Het zwaartepunt hiervan ligt bij schilderijen en schetsen van originele leden van de Groninger Kunstkring De Ploeg. Werken als ‘de Westerwoldse Aa’ van Jan Altink (1969) en diverse dorps- en streekgezichten van onder andere Johan Dijkstra en Ben Walrecht maken deel uit van deze collectie.

In de afgelopen jaren schonk Geert Schreuder twee kerkgezichten aan het MOW en kocht het museum locatiegebonden werk van de jonge kunstenaar Anna Rijkens. Hiermee kreeg de collectie een moderner aangezicht.

Eigentijdse plek

De aankoop van het werk ‘Koolzaad’ van Ria van Krieken en Marian Smit is een verdere stap in het streven van het MOW om de verbeelding van de eigen streek een grotere en eigentijdse plek te geven in het museum. ‘Koolzaad’ is een ruimtelijk werk, dat bestaat uit meer dan duizend handbeschilderde, gele blaadjes. De nieuwe aanwinst hangt in het huisje op het buitenterrein van het MOW en is nog tot het einde van het jaar te zien.

Meer informatie

Het museum aan de Hoofdweg 161 in Bellingwolde is van woensdag tot en met zondag geopend. Kijk voor meer informatie op www.museumdeoudewolden.nl