Burgemeester Westerwolde en brandweer samen op kraambezoek

Vlagtwedde - Waarnemend burgemeester Leendert Klaassen van Westerwolde en de brandweer gaan donderdag 22 november op kraambezoek bij de familie Mulder in Vlagtwedde. Dit doen zij in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tijdens de brandpreventieweken.

De brandweer doet tijdens het bezoek een brandveiligheidscheck en plaatst een rookmelder in de woning van de familie Mulder. Louette Mulder is geboren op 1 oktober. Daarmee is ze de eerste nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Westerwolde tijdens de brandpreventieweken en krijgt de familie Mulder een gratis veiligheidscheck.

Het huis extra brandveilig maken
Elk jaar in oktober zijn de brandpreventieweken en zet de brandweer een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Bij 25 procent van alle woningbranden gaat het om het gezinnen met kinderen.

Daarom wil de Brandweer Groningen samen met de Groningse gemeenten en de Groninger ziekenhuizen dit jaar aandacht besteden aan brandveiligheid bij gezinnen met jonge kinderen. Ouders ontvangen tijdens de brandpreventieweken bij het doen van aangifte van hun pasgeboren kindje bij de gemeente of in het
ziekenhuis een tas met cadeautjes en een brandveiligheidscheck om zelf de woning brandveiliger te kunnen maken.

‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’
Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De belangrijkste maatregelen voor een brandveilig huis zijn te vinden op brandweer.nl/rozewolk.