23e Editie Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen

Winschoten/Veendam - De Modelrailgroep Veendam (MRGV) organiseert voor zaterdag 17 en zondag 18 november voor de 23e keer de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen. De dagen worden gehouden in de Sorghvliethal aan de Jan Salwaplein in Veendam. De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

De modelbouwdagen in Veendam zijn de grootste in zijn soort in Noord-Nederland. Op meer dan 2500 vierkante meter vloeroppervlak is er voor de liefhebbers van onder andere treinen, auto’s, boten en vliegtuigen veel te zien. Zo zijn er werkende modelbanen in diverse schalen. Verder zijn er grote banen, maar ook kleinere modelbanen met heel veel aandacht voor de scenery.

Zelfs is er een demonstratie van treinen op satellietbesturing, radiografisch bestuurde auto's en een racebaan. Ook is er een bassin, waarin radiografisch bestuurde boten heen en weer varen.

De organisatie verwacht over beide dagen circa 2.500 bezoekers. 

Pendeldienst

Voor bezoekers is er een gratis pendeldienst, met een bus van het busmuseum in Hoogezand, tussen het treinstation Veendam en de Sorghvliethal . Deze bus rijdt eens per half uur.