Cbs De Rank en De Ploeg - Dit is Mien Laand

Onstwedde - Het is dit jaar 100 jaar geleden dat een groep eigenwijze en vernieuwende kunstenaars uit Groningen kunstkring De Ploeg hebben opgericht. Het hele jaar door wordt er in de provincie Groningen aandacht besteed aan deze markante schildersgroep.

Ook de leerlingen van cbs De Rank in Onstwedde raakten tijdens het  ducatieproject ‘Dit is Mien Laand’ geboeid door De Ploeg. Tijdens dit project kregen de kinderen les over het culturele erfgoed van Groningen, over de werkwijze, stijl, compositie en kleursetting van de schilders van de Ploeg. Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag.

Experimenteren

Eerst experimenteren met het mengen van primaire kleuren om te komen tot de karakteristieke complementaire kleuren van de Ploeg. Toen was de tijd rijp om buiten in het veld een echt schilderij te maken.

Bibliotheek Onstwedde

De opening van schilderijen, gemaakt door leerlingen uit de bovenbouw (groep 5 tot en met 8) van cbs De Rank, was vorige week in de openbare bibliotheek van Onstwedde. De tentoonstelling zal enkele weken blijven hangen.

Eigen foto's