Bezoekers open dag DCG onder de indruk van dialysebehandeling

Scheemda - Het Dialyse Centrum Groningen (DCG) hield zaterdag een open dag op zijn nieuwe locatie in Scheemda. Minstens 3.000 bezoekers werden welkom geheten. Tijdens de open dag werd verteld over dialyse en hoe patiënten met een nierziekte deze intensieve behandeling inpassen in hun leven.

Verpleegkundigen, een dialysetechnicus en de cliëntenraad demonstreerden de dialysemachine en de waterinstallatie achter de behandeling. Daarnaast kregen ze informatie over wat het voor de patiënt betekent om te dialyseren.

“Een erg indrukwekkende behandeling”, zeiden veel bezoekers. Patiënten dialyseren minimaal 12 uur per week, omdat hun nieren niet meer goed werken. Tijdens de dialyse zorgt een machine ervoor dat schadelijke afvalstoffen uit het bloed worden gehaald.

Leven met dialyse
Tijdens de open dag legden diëtisten uit wat de invloed is van een dialysebehandeling op het leven van de patiënt. Door de nierziekte is een aangepast dieet nodig en kunnen patiënten vaak niet onbeperkt drinken. Speciaal voor kinderen was er een kinderhoek waar zij spelenderwijs kennis konden maken met nierziekten en dialyse.

Ommelander Ziekenhuis Groningen
Met de open dag sloot DCG aan bij de open dag van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) dat in juli van dit jaar in gebruik werd genomen. DCG heeft een locatie binnen de muren van het OZG en werkt nauw samen met dit ziekenhuis. Bezoekers konden voor het eerst een kijkje nemen in het nieuwe ziekenhuis en kwamen op hun route langs het dialysecentrum.

Over Dialyse Centrum Groningen
Dialyse Centrum Groningen is een zelfstandig, professioneel en innovatief dialysecentrum. Patiënten die een nierfunctievervangende therapie nodig hebben worden verschillende dialysebehandelingen geboden.