Gea Zuurman van Strandvolleybal Wedderbergen: 'Veel emotie'

Wedderbergen/Blauwestad - Stichting Strandvolleybal Westerwolde verhuist naar Blauwestad. Het bestuur hoopt dat de deelnemende teams die het toernooi, dat al 31 keer is gehouden, de stap naar de nieuwe locatie met hen zullen maken.

Externe partijen op de oude vetrouwde locatie hebben aangegeven het toernooi om diverse redenen geen plaats meer te kunnen bieden in de Wedderbergen.

Volgens Zuurman stelden deze externe partijen dusdanige eisen dat de organisatie daar niet aan kon voldoen. "Wat zij van ons vroegen was simpelweg niet haalbaar.” Om welke partijen het gaat wil Zuurman niet kwijt. "Maar dat is niet moeilijk te raden. Zoveel ondernemers zitten daar niet.”

"Verder zeg ik er niets over. We hebben besloten hier bij te laten. En we willen ook zeker niet met modder gaan gooien nu we daar weg moeten.”

In Blauwestad aan de boorden van het Oldambtmeer zal het bestuur, volgens eigen zeggen, alle ervaring van de afgelopen jaren meenemen in de opzet naar een nieuw toernooi met nieuwe mogelijkheden en kansen.

"Het toernooi in Blauwestad wordt geen kopie van de toernooien in Wedderbergen. Maar dat moet je ook niet willen”, vind ik.

Door de verhuizing wordt de organisatie overigens wel op kosten gejaagd. "De naam moet veranderd worden, en dus ook het logo, en de kleding. Verder komt er een nieuwe website.”

Wat niet verandert is het maximaal aantal team dat kan deelnemen. "We gaan uit van maximaal 202 teams. Het is dus beslist niet zo dat we verhuizen om meer teams toe te kunnen laten. Het liefst waren we in Wedderbergen gebleven. We zijn daar gegroeid van klein naar heel groot. Daar ligt voor ons heel veel emotie.”

De Weddermeerhoeve was niet bereikbaar voor commentaar.

Het toernooi in 2019 vindt plaats op 31 mei, 1 en 2 juni. Zie voor meer informatie en inschrijving: www.strandvolleybalwesterwolde.nl