Faillissement Emslandermeer deze maand voor de rechter

Vlagtwedde - Parc Emslandermeer in Vlagtwedde is op 5 maart 2014 door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Mensen die indertijd hun vakantie op dit park hadden geboekt krijgen slechts een klein deel van hun geld terug. De zaak komt deze maand voor de rechter.

Helmuth van den Broek uit Roosendaal is één van de gedupeerden. Hij maakte vier jaar geleden 628,70 euro over. In totaal hebben zich enkele tientallen privépersonen bij de curator gemeld, die destijds ook een vakantie hadden geboekt.

Curator mr. F.R. Omta gaf Van den Broek meteen al aan dat er weinig hoop is dat hij - en de andere gedupeerden - het volledige bedrag terug krijgen.

"In het gunstigste geval krijg ik 2,7 procent van de betaalde 628,70 euro terug", zegt Van den Broek. "Na 4 jaar is dit erg teleurstellend."

Pro forma

De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen heeft in de faillissementen van Emslandermeer B.V., Emsrent B.V., Ems-Support B.V., Emssport B.V., Emslandermeer Horeca- en Restaurantbedrijven B.V., alsmede Pro-EMS B.V., bepaald dat de verificatievergadering pro forma zal worden gehouden op 29 november in het Gerechtsgebouw aan het Guyotplein 1 in Groningen.

Crediteuren

Aan Van den Broek deelde Omta mede dat aan de preferente crediteuren naar verwachting een uitkering kunnen worden gedaan van 100 procent, maar aan de concurrente crediteuren - lees de mensen die destijds geld hebben overgemaakt voor een vakantie op Parc Emslandermeer - circa 2,7 procent.