K6 Tegen Kanker in actie voor hospice Sint Maartenhuis

Winschoten - Stichting K6 Tegen Kanker is met een nieuwe actieperiode van start gegaan. Tot en met eind 2019 zamelt K6 gelden in voor het hospice Sint Maartenhuis in Winschoten. En ze doen dat middels het ‘boter bij de vis–principe.’

In het hospice verzorgen 55 vrijwilligers mensen in hun laatste levensfase. Het hospice krijgt financiën, maar voor basale zaken zoals televisies, een laptop om op te kunnen werken, en sta-op stoelen is er geen geld. En in dat gat duikt K6.

Bart Kruizinga voorzitter van K6: ”Het is een doel dat direct een goed gevoel bij je naar boven roept. Als je ziet met hoeveel inzet zoveel vrijwilligers mensen begeleiden, daar zijn bijna geen woorden voor. Toen we in contact kwamen met bestuursleden van het Hospice hoorden we hun wensenlijst. En dat is nou precies waarvoor we met K6 ons voor inzetten. Geen gelden in de grote pot van één of andere organisatie, maar daadwerkelijk middelen ter beschikking stellen en een doel dichtbij huis."

ATB-tocht
De actieperiode is van start gegaan met een ATB-tocht vanuit Bellingwolde. Bijna 60 fietsers op hun mountainbike reden een mooie route door het grensgebied en Westerwolde. Halverwege in Vriescheloo stonden vrijwilligers klaar met koffie en taart, gebakken door diezelfde vrijwilligers.

Kruizinga: “We hebben veel mensen die ons op allerlei manieren ondersteunen. Deze mensen maken het ons mogelijk om onze activiteiten te kunnen doen. Natuurlijk is deze steun hartverwarmend.”

Boter bij de vis

In Vriescheloo was Trijnko Pelgrim, voorzitter van het bestuur van het hospice, aanwezig. En hij kreeg boter bij de vis. Met de inkomsten van de tocht kon K6 hem direct een Laptop met software overhandigen. Euronics Poortman uit Oude Pekela was daar ook aanwezig, hij schonk samen met K6 twee televisies, die op de kamers van de gasten van het Sint Maartenshuis komen te hangen. Pelgrim was erg verheugd met de giften.

Nieuwe acties

K6 oriënteert zich op nieuwe acties, waarbij een spinningmarathon met Ron Haans en een Benefietconcert (24 mei 2019, Theater Kunst & Vliegwerk in Blijham) al zeker zijn.