Beloftencompetitie is een nieuw schaatsteam rijker

Oostwold/Westerlee - In de Beloftencompetitie rijden de komende drie jaar marathonschaatsers rond met ASQA Subsidies uit Kolham als belangrijkste geldschieter. Het seizoen is al drie wedstrijden onderweg, maar de ploeg presenteerde zich dinsdagavond op het kantoor van de hoofdsponsor.

De formatie heeft met de schaatsers Floran Bathoorn uit Groningen, Robbert Mekelenkamp uit Oostwold en ploegleider Edwin Veen uit Westerlee een sterk Gronings karakter. Arn Botman uit Andijk en Aleid Klompmaker uit Oosterwolde maken de ploeg compleet. Oud-schaatser André Klompmaker assisteert Edwin Veen het komende seizoen. Edwin Veen is zelf oud-wielrenner en oud-schaatser.

Contract voor drie jaar

De hoofdsponsor is een contract aangegaan voor drie jaar. Dat geeft de ploeg de ruimte om eventueel rijders richting de Topdivisie door te laten stromen. Alle vier de rijders zijn begin twintig en hebben nog volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De ploeg start de wedstrijden met de visie #winnendoenwesamen.

Robbert Mekelenkamp

Robbert Mekelenkamp is de grote animator van het geheel. Hij kwam eind vorig seizoen zonder ploeg te zitten en ging tijdens de natuurijswedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk al aan de slag om een plan te smeden. Dat deed hij zo succesvol dat iedereen die hij benaderde, zowel schaatsers, ploegleider en sponsoren, door de bocht gingen en 'ja' zeiden. Tijdens de presentatie viel er dan ook veel positivisme en energie te bespeuren.

Weissensee
De financiële middelen zijn dusdanig goed dat de ploeg in januari volgend jaar ook naar de Weissensee kan. Voor de ploeg staat een mooi programma te wachten met als uitschieters de schaatsvierdaagse van 22 tot en met 25 november op de banen Breda, Utrecht, Hoorn en Groningen. Ook zijn de mannen te bezichtigen op 1 januari tijdens het Nederlands kampioenschap dat eveneens in Groningen verreden wordt.