Jolanda Robben wint verkiezing Beste Bibliothecaris van Nederland

Winschoten/Veendam - De genomineerde uit het noorden, Jolanda Robben van Biblionet Groningen, is gekroond tot de Beste Bibliothecaris van Nederland 2018. Dat gebeurde vrijdagmiddag op het DRONGO Talenfestival.

De jury benadrukte dat het heel lastig was om te kiezen uit de drie talentvolle vakvrouwen. De andere genomineerden voor de titel waren Marjolein Hordijk van Bibliotheek Gelderland Zuid en Meike Broertjes de Noordoost-Brabantse Bibliotheken. Jolanda won omdat ze opvalt door haar enorme liefde voor het vak, haar ongekende drive en werklust. Zij rust niet voor alle Groningse kinderen de bibliotheek en de collectie ontdekken. Via de website van Bibliotheekblad zijn de aflopen tijd maar liefst 3688 stemmen uitgebracht, in veel gevallen voorzien van lovende opmerkingen over de kandidaten.

Scoor een Boek! en de Vakantie Voorleestent

Jolanda scoort met haar projecten voor kinderen die tot doel hebben om lezen te leuk te maken. Zoals Scoor een Boek!, het leesbevorderingsproject waarbij kinderen door profvoetballers aangemoedigd worden om zoveel mogelijk boeken te lezen. Dit jaar lazen 5.500 Groningse leerlingen samen 34.462 boeken. En tijdens de zomermaanden gaat Jolanda eropuit met de Vakantie Voorleestent van Biblionet Groningen. Ze bouwt overal een feestje en zorgt ervoor dat kinderen verzot raken op taal, verhalen en voorlezen. Deze zomer trok de Vakantie Voorleestent alleen al in Veendam 650 bezoekers.

Jaarlijkse verkiezing

De verkiezing Beste Bibliothecaris van Nederland is een initiatief van Bibliotheekblad en vindt jaarlijks plaats. Deze persoonlijkheidsprijs voor medewerkers van openbare bibliotheken wordt gesponsord door NBD Biblion.