Siemon Reker bundelt het complete Groningse werk van Ede Staal

Scheemda - Siemon Reker, oud-hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen, heet het complete Groninse werk van Ede Staal op de markt gebracht. Titel van het boekwerk is 'Tied vlugt veurbie'.

Het eerste exemplaar wordt op zondag 18 november overhandigd aan Flip Buurmeijer, zij het niet in zijn rol van oud-Kamerlid (PvdA), maar als bekende van Ede Staal.

In één van zijn Zuzooi-verhalen beschrijft Ede Staal hoe hij naar een optreden van Buurmeijer in Scheemda gaat. Die tekst is onaf en werd daarom nooit voor Radio Noord opgenomen of uitgezonden.

Sloaperstil

Ede Staal geniet naast bekendheid als zanger ook faam als schrijver en voorlezer van verhalen. Die verhalen maakte hij destijds voor het programma Sloaperstil, op verzoek van de samensteller Siemon Reker. In de laatste jaren van zijn leven werkte Ede nauw samen met Siemon.

Eerder publiceerde Reker bij In Boekvorm zowel Ede’s Groningse liedteksten (in Deur de dook zai ik de moan) als de Sloaperstilverhalen (in Dat dou ik die nait noa).

Nu zijn beide publicaties samengebracht in Ede Staal –Tied vlugt veurbie. Nieuw in deze bundel is een overzicht van alles wat er rond Ede Staal in de media verscheen vanaf 2000 tot aan de zomer van 2018. Uit de enorme hoeveelheid publicaties blijkt de blijvende belangstelling voor het werk en het leven van Ede Staal.

Boek bestellen

Het boek kost 24,50  euro en is te bestellen via info@inboekvorm.nl of 0592-313976.