De laatste keer Marten Randa

Winschoten - Schilder Marten Randa uit Winschoten overleed, zoals bekend, op 16 mei dit jaar. Besloten is om de galerie aan de plaatselijke Stationsweg 41 te sluiten. Belangstellenden wordt deze maand voor de laatste keer de mogelijkheid geboden om de schilderijen van de kunstenaar te bekijken en aan te schaffen.

De naam die Randa bij zijn geboorte had meegekregen, was Bert Kiewiet. Bert heeft heel zijn leven als kunstenaar naar de wereld gekeken, maar trad pas later als schilder naar buiten. Onder de naam Marten Randa schilderde hij intense lyrisch abstracte schilderijen, waarin mystieke energie centraal stond.

Decoratieschilder

Marten was de naam van zijn grootvader die hem als decoratieschilder kleuren leerde mengen, Randa de naam die opdook in de familiestamboom en van oorsprong uit het zuiden komt. De invloed van zijn grootvader in combinatie met de cultuur en het temperament uit het zuiden is terug te zien in het gedurfde gebruik van kleuren in alle schilderijen.

Marten Randa was vanzelfsprekend ook de drijvende kracht achter galerie Marten Randa. Voor de galerie viel met zijn dood plots de motor stil. 

Beschikbare kunstwerken

Alle beschikbare kunstwerken van Marten Randa zijn op de website geplaatst: http://www.martenranda.nl/kunstenaars/marten-randa/.

Aanstaande zondag is de galerie geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Naast de laatste schilderijen van Marten Randa worden er ook bronzen beelden van Loet van Veen en keramiek van Anneke Harting tentoongesteld.