Leerlingen Jenaplanschool Sint Willibrordus en burgemeester Kuin ontbijten samen

Pekela - Burgemeester Jaap Kuin van Pekela ontbijt op donderdag 8 november met tweeëntwintig leerlingen van Jenaplanschool Sint Willibrordus. Om 9.00 uur schuiven leerlingen van de groepen één tot en met acht aan in de raadzaal van het gemeentehuis in Pekela. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Tijdens deze week ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.500 basisscholen. Burgemeester Jaap Kuin heeft de  leerlingen van Jenaplanschool Sint Willibrordus uitgenodigd om te komen ontbijten. Op deze manier geven ze allemaal het goede voorbeeld dat gezond ontbijten belangrijk is. 

Donatie 
Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Burgemeester Jaap Kuin betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de Stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’. De stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt.

Ontbijt
De kinderen nemen zelf een gezond ontbijtpakket mee. Het ontbijt voor de leerlingen bestaat uit volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, thee, tuinkers, komkommers en appels. Voor de kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket.