1500ste Passagier reist mee met zelfrijdende shuttle in Scheemda

Scheemda - Het zelfrijdend busje dat tussen het nieuwe Ommelander Ziekenhuis en de dichtstbijzijnde bushalte in Scheemda rijdt heeft op 5 november zijn 1500ste passagier verwelkomd: Jacob Gernaat uit Scheemda.

Het busje, ook wel 'autonom shuttle' genoemd, is vanaf 6 augustus 2018 ingezet om de afstand tussen de hoofdingang en de bushalte te overbruggen. Patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis geven aan het een mooi initiatief te vinden. Om reizigers nog beter van dienst te zijn, breidt Arriva de dienstregeling van de shuttle vanaf 5 november uit naar diensttijden tussen 8.00 en 18.00 uur (was 9.00 tot 17.00 uur). De vertrektijden van de shuttle worden vanaf volgende week opgenomen in de reisplanner 9292.nl.

Verrassing
Jacob Gernaat reageerde verrast toen hij een bos bloemen overhandigd kreeg. Dat er in zo'n korte tijd al meer dan duizend mensen vervoerd zijn, is boven verwachting snel. De shuttle rijdt drie maanden en wordt ingezet voor een proef die minstens een half jaar duurt. Gedurende de proef kunnen passagiers gratis gebruik van maken van deze vorm van vervoer en hun ervaringen delen via een gebruikersonderzoek.

Arriva de dienstregeling uit naar 8.00 tot 18.00 uur. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de vraag van passagiers of het busje ook eerder en later op de dag kon rijden. Bovendien wordt de inzet van het busje beter afgestemd op de dienstregeling van de bestaande buslijnen en vanaf volgende week opgenomen in de reisplanner 9292.nl.

Proef
De proef met de zelfrijdende shuttle duurt in ieder geval tot eind januari 2019. Als de proef succesvol is, wordt besloten of de shuttle een vast onderdeel wordt van de openbaarvervoerverbinding. In een volgende fase wordt de route mogelijk verder uitgebreid naar het centrum en later het treinstation van Scheemda.