Jack Russell overleeft aanval andere hond in Winschoten niet - Eigenaren gezocht

Winschoten - Marianne van der Borgh liep vrijdag rond 13.30 uur met haar drie maanden jonge Jack Russell Nova in het stadspark in Winschoten. Nova werd aangevallen door een andere hond en overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. Marianne is nu op zoek naar de eigenaren van die hond.

Nova, die zelf aangelijnd was, werd volgens Marianne buiten het losloopgebied - in de buurt van het wiebelbruggetje -  besprongen door een loslopende hond met dreadlocks. "Ondanks Nova's geschreeuw liet de hond niet los en moest met kracht van het kleine hondje worden verwijderd", zegt Myrna Klaassens, dochter van Marianne.

Naar alle waarschijnlijkheid betreft het hier een Puli of een kruising daarvan. De hond was naar verluid net een week in het bezit van een wat ouder echtpaar/stel.

Man en vrouw van rond de 60 jaar

Het zou gaan om een man en vrouw van rond de 60 jaar. De vrouw heeft halflang grijs haar en heeft een klein postuur. De man heeft eveneens halflang grijs haar. Hij is rond de 1.80 meter. De man zou er onverzorgd uitzien. Beiden hebben een normaal postuur.

Volgens de mensen die hiervoor eigenaar waren van de hond, was die gewend aan andere honden, én aan het los lopen.  

Na de aanval ging Marianne met Nova naar een dierenarts in Appingedam, die op dat moment dienst had. Myrna: "Foto's en een echo lieten zien dat Nova bloed in de borstkas had en dat er een aantal organen gekneusd was. Met medicatie mocht ze eerst mee naar huis."

Longbloeding

Omdat het zaterdagochtend slechter leek te gaan met Nova is de viervoeter wederom onderzocht door een dierenarts; dit keer in Hoogezand. Hier is Nova opgenomen en in een zuurstofkooi gelegd waar het beestje drie dagen in zou moeten blijven. Helaas heeft ze van zaterdag op zondag een nieuwe longbloeding gekregen, waaraan ze is overleden.

De eigenaresse, maar vooral ook de verzekeringsmaatschappij waar Nova verzekerd was, is op zoek naar het echtpaar.  

Contact opnemen

Het echtpaar/stel of mensen die weten wie de eigenaar van de betreffende hond is, kunnen contact opnemen met Marianne, via 06-50864970, of met de politie, via: 0900- 8844.

Marianne doet woensdag aangifte bij de politie.