Nominatie Suzanne Hartmans uit Beerta voor de André Evard Preis

Beerta - Kunstenaresse Suzanne Hartmans, woonachtig en werkzaam vanuit haar atelier in Beerta, is door een vakjury genomineerd voor de 5e Internationale André Evard-Preis.

Deze prijs is opgedragen aan de Zwitserse kunstenaar André Evard (1876-1972). Hij was een van de eerste niet-figuratieve kunstenaars en behoorde tot de pioniers van de Zwitserse constructieve-geometrische schilderkunst. Later volgde in Nederland kunststroming De Stijl, opgericht in 1917 door Theo van Doesburg met als leden onder anderen Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck.

Zonder titel

Hartmans' werk 'Zonder titel' uit 2018 is gekozen uit ruim 600 inzendingen uit 45 landen. Het betreft een reliëf opgebouwd uit papieren elementen die samen een herhalend patroon vormen. Het voor Suzanne Hartmans' werk zo kenmerkende thema van de lichtwerking komt in dit werk sterk naar voren door de fluoriserende reflecties opgebouwd vanuit het centrum van het werk. Met het wisselende standpunt van de toeschouwer geeft het werk steeds een ander beeld.

Kunsthalle Messmer

Samen met alle andere circa 100 genomineerde werken vormt het de internationale expositie die in Kunsthalle Messmer in Riegel am Kaiserstuhl te bezichtigen tot en met 17 februari 2019. Een bijzondere tentoonstelling van hedendaagse constructief, geometrische en concrete kunst. In de loop van de tentoonstelling beslist een gerenommeerde jury over de winnaar van de Internationale Evard Preis.