Licht op Allerzielen in Winschoten

Winschoten - Maar liefst 2100 bezoekers hebben zondagavond tijdens de 11e Allerzielen-herdenking in Winschoten hun overleden dierbaren herdacht. Begraafplaats Acacialaan en het terrein van Uitvaartcentrum Oost-Groningen waren voor deze gelegenheid sfeervol verlicht met duizenden waxinelichtjes, vuurschalen en uitgelichte bomen.

“Het was zo bijzonder om mijn man zijn naam te horen zingen, dit raakte mij diep. Hij voelde weer zo dichtbij”, vertelde een bezoekster. “Tijdens een kopje koffie op het plein sprak ik met iemand die ik niet kende, maar wel even wilde luisteren naar wat dit met mij deed. Ik ga nu nog even een kaarsje voor hem branden. Ik voel mij verbonden met alle andere bezoekers. Ik ken hen niet, maar ook zij zijn hier om iemand te herdenken die overleden is. Ik voel mij daardoor gesteund.”

Stichting TrOost Groningen

De herdenking gaat uit van Stichting TrOost Groningen en de avond werd georganiseerd door Alberta Kuil en Ank Witteveen, samen met heel veel vrijwilligers. Daarbij wordt dit initiatief een warm hart toegedragen door lokale sponsoren zonder wiens bijdrage niet zo’n mooie sfeervolle avond gerealiseerd zou kunnen worden.