Tentoonstelling 'Dit is mien Laand' in bibliotheek Onstwedde

Onstwedde - De openbare bibliotheek van Onstwedde toont vanaf donderdag 8 november schilderijen, gemaakt door leerlingen van cbs De Rank. Deze schilderijen zijn gemaakt door leerlingen uit de bovenbouw binnen het voor het Ploegjubileum ontwikkelde educatieproject ‘Dit is mien Laand’.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat een groep kunstenaars uit Groningen kunstkring De Ploeg hebben opgericht.

Het educatieproject ‘Dit is mien Laand’ (http://ditismienlaand.nl/) wil zo veel mogelijk kinderen in Groningen (Stad en Ommeland) bereiken en hun deelgenoot maken van dit voor Groningen bijzondere cultureel erfgoed.

Niet alleen hebben de leerlingen veel geleerd over De Ploeg en hun expressionistische werk; zij gingen ook zelf aan de slag met kwast en verf om in de eigen omgeving, geïnspireerd door het werk van De Ploeg een nieuwe (creatieve) relatie met  hun ‘Grunneger Laand’ aan te gaan.

Sinds afgelopen voorjaar hebben meer dan 1500 leerlingen in stad en provincie Groningen kennis genomen van de ontstaansgeschiedenis van De Ploeg en het werk van leden als Jan Wiegers, Jan Altink, Alida Pott, Job Hansen en Johan Dijkstra. De belangrijkste reden voor de oprichting van De Ploeg was het mogelijk maken van exposities.

De opening van de tentoonstelling op donderdag 8 november is om 14.45 uur.