Waardering voor pleegouders in Westerwolde

Bellingwolde - Het is de Week van de Pleegzorg, waarin aandacht wordt gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Wethouder Wietze Potze van de gemeente Westerwolde was daarom vanmorgen, vrijdag, op bezoek bij één van de pleegouders in Westerwolde: de familie Kocken in Bellingwolde. Zij hebben vier pleegkinderen.

Als blijk van waardering ontvingen zij een 'Westerwolde zorgcompliment' ter waarde van 200 euro. In Westerwolde zijn ongeveer 40 pleegouders. Ook zij ontvangen binnenkort het 'Westerwolde zorgcompliment' van de gemeente als blijk van waardering.

Pleegouders gezocht
Wie wil weten of het pleegouderschap iets voor hem of haar is, is maandag 5 november van 20.00 tot 22.00 uur welkom op de informatieavond in Partycentrum Rendering in Vlagtwedde.

Tijdens deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen, de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar men op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt. De informatieavonden zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Aanmelden

Aanmelden en meer informatie: elkerpleegzorg.nl