Slotconcert Kerk en MuziekCaroussel 2018 in Beerta

Beerta - Het slotconcert van Kerk en MuziekCaroussel 2018 met Het orkest van de Veenkoloniën vindt zondag 11 november de Bartholomeuskerk aan de Hoofdstraat 263 in Beerta, aanvang 16.00 uur.

Eerder werden in vijf monumentale Groninger kerken  concerten verzorgd middels een variëteit aan ensembles en vocalisten van een uitstekend niveau.

De combinatie van muziek en cultuurhistorie is treffend voor het genieten van aansprekende muziek in monumentale kerken met ieder zijn eigen geschiedenis. Zo vormde deze Bartholomeuskerk – dankzij zijn hogere ligging – ooit een welkome toevluchtsoord voor een klein aantal inwoners van Beerta, tijdens de Sint Maartensvloed van 1668.

Speciaal geselecteerde muziekwerken

Deze middag treedt het VKSO onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher aan met speciaal geselecteerde muziekwerken die perfect zullen harmoniëren binnen de sfeer van de eeuwenoude muren die toebehoren aan deze laatgotische kerk die in 1506 werd voltooid. De Bartholomeuskerk wordt interessant bevonden door onder andere een renaissance preekstoel, het orgel uit 1862 en de gebeeldhouwde grafstenen.

De entree is 15 euro per persoon; kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro.