Dollard College houdt informatiemarkt voor groep 8-leerlingen en hun ouders/verzorgers

Winschoten - Onder de noemer 'DC presenteert' houdt het Dollard College, met verschillende vestigingen in Oost-Groningen, voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders op dinsdag 13 november een informatiemarkt.

De groep 8-leerling staat dit jaar voor een belangrijke keuze: waar ga ik naar toe na de basisschool? Het Dollard College heeft alles in huis - van praktijkonderwijs tot en met gymnasium - en laat dat allemaal zien op DC presenteert.

Doe-lessen
Groep 8-leerlingen kunnen lessen volgen met techniek, planten en dieren, zichzelf uitdagen op een klimwand, creatief bezig zijn of in de grote keuken iets lekkers bakken. Maar ook kunnen ze hun hersenen laten kraken met een leuke taal- of wiskundeopdracht. Op DC presenteert kunnen de leerlingen zo ervaren wat het voortgezet onderwijs is en wat ze leuk vinden.

Presentaties
Voor ouders zijn er diverse presentaties over het onderwijsaanbod. Wat is LOB? En wat is Kunskapsskolan? Ouders kunnen zich hierover laten informeren en in gesprek gaan met docenten. Ook zijn er presentaties over het praktijkonderwijs, vmbo beroepsgericht, mavo, (zesjarige) havo, gymnasium, atheneum, tweetalig onderwijs, (sport)actief en het daltononderwijs. Daarnaast is er gelegenheid om stands te bezoeken met informatie over onder andere schoolkosten, ondersteuning en ouderbetrokkenheid.

DC presenteert vindt plaats op dinsdag 13 november van 17.30 tot 20.00 uur op de vestiging Campus Winschoten, P.C. Hooftlaan 1 in Winschoten. Leerlingen en hun ouders/verzorgers kunnen kiezen welke doe-lessen of presentaties zij willen volgen.