Burgemeester Rika Pot van Oldambt en brandweer gaan op kraambezoek

Winschoten/Scheemda - Burgemeester Rika Pot van de gemeente Oldambt en de brandweer gaan maandag 5 november op kraambezoek bij de familie Vos in Scheemda. Dit doen zij in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tijdens de brandpreventieweken.

De brandweer doet tijdens het bezoek een brandveiligheidscheck en plaatst een rookmelder in de woning van de familie Vos. Het kindje van de familie Vos is de eerste nieuwe ingeschrevene in het geboorteregister van de gemeente Oldambt tijdens de brandpreventieweken.

Brandpreventieweken

Elk jaar in oktober zijn de brandpreventieweken en zet de brandweer een campagne op die gericht is op een speciale doelgroep of actie. Dit jaar ligt de aandacht op jonge ouders.

Het huis extra brandveilig maken

Als er een kindje op komst is of je bent net bevallen komt er veel op je af. Brandveiligheid is niet het eerste waar je aan denkt. Toch is de komst van een kindje juist het moment om het huis extra brandveilig te maken. Jonge gezinnen zijn kwetsbaar voor brand. Een kwart van de woningbranden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen.

‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’

Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De brandweer wil jonge ouders met de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tips en advies geven bij het voorkomen van brand in huis en hun wijzen op de risico’s op brand.