Luistervaardigheden vergroten in De Klinker

Winschoten - Was het aanbod van Kunstencentrum De Klinker al uitgebreid met beeldende kunstlessen, nu is daar wederom een nieuwe cursus, namelijk de cursus Deep Listening.

Tijdens deze vier avond durende cursus leert u om uw luistervaardigheden te vergoten. De cursus is geschikt voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met luisteren. Tot nu toe komen deelnemers vooral uit de zorgsector, sociale sector, advocatuur en onderwijs.

Positief effect

De training blijkt een positief effect te hebben op reeds bestaande luistervaardigheden. Het helpt de 'luisteraar' om open en nieuwsgierig te zijn, en tegelijkertijd beter bij zichzelf te blijven. De luisteraar is zich meer bewust van alles wat er tijdens de communicatie speelt en kan meer ontspannen tijdens het gesprek. Dit verandert de dynamiek van de uitwisseling en verhoogt de kwaliteit. In vier avonden maakt de deelnemer kennis met de basistechniek en leert hij of zij die toe te passen in je werk en privéleven. Er is veel ruimte voor het inbrengen van eigen ervaring.

Geen specifieke voorkennis

De cursus is geschikt voor iedereen die zijn luistervaardigheden wil vergroten. Men heeft geen specifieke voorkennis nodig. De lessen vinden plaats op vier woensdagavonden in De Klinker (start 21 november), duren van 19.45 tot 22.15 uur en worden gegeven door Carel Braak, een ervaren MBSR-trainer met een achtergrond in journalistiek en bedrijfsleven. Sinds tien jaar richt hij zich vooral op meditatie, mindfulness en Deep Listening.

Meer informatie

Voor meer informatie: indeklinker.nl/deeplistening