Glasvezel in Westerwolde/Stadskanaal: van erg traag naar supersnel

Onstwedde - De eerste inwoners, pakweg dertig, van het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Vanmiddag, woensdag, werd een speedtest uitgevoerd bij de familie Wubs aan de Scholtweg in Onstwedde.

Willy Wubs, leerkracht van cbs De Höchte in Alteveer: "Volgens mijn twee zoons was de internetsnelheid erg traag en nu supersnel." En dat klopt; de uploadsnelheid lag op 1 Mb, de downloadsnelheid op 5 Mb per seconde. Dat ligt nu, beide, op ruim ruim boven de 220 Mb per seconde.

Bij de speedtest in huize Wubs waren onder meer de wethouders Goziena Brongers van Stadskanaal en Bart Huizing van de gemeente Westerwolde aanwezig.

Volgens voorzitter Ben Olde Agterhuis van Snel Internet Westerwolde & Stadskanaal kunnen 3000 huishoudens in de buitengebieden, verdeeld over negen gebieden, zich aanmelden voor glasvezel. "En daarvan heeft 57 procent dit daadwerkelijk gedaan."

De komende maanden worden ook andere aangemelde adressen in de buitengebieden aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen bewoners gebruik maken van de door hen gewenste diensten. Naar verwachting hebben al deze adressen in het eerste kwartaal van 2019 de beschikking over glasvezel.

Meer informatie op https://snelinternetwesterwoldestadskanaal.nl/

Foto's Arjan Brondijk