Gemeente Westerwolde zet vijf helden in het zonnetje

Sellingen/Pekela - Waarnemend burgemeester Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde zet donderdag 1 november om 11.00 uur vijf helden in het zonnetje. Zij ontvangen als waardering voor het redden van drenkelingen een bronzen legpenning, beschikbaar gesteld door de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

De vijf helden zijn de heren Jabbie uit Drachten, Van der Weide uit Ter Apel, Al-Rafae uit Sint Annaparochie, Haak uit Wildervank en De Jonge uit Oude Pekela.

Afgelopen zomer vonden in de gemeente Westerwolde twee incidenten plaats waarbij personen te water raakten. Al deze personen zijn dankzij heldhaftig optreden van omstanders gered en niet gewond geraakt.

Op vrijdag 13 juli raakte een auto met drie inzittenden (man, vrouw en zoon) na een verkeersongeval op de N368 in Wedde op de kop in de sloot. De heer De Jonge zag dit gebeuren en redde de inzittenden.

Op zondag 15 juli viel een echtpaar, tijdens het voeden van dieren aan de Nederveen Cappelstraat, in een grote vijver. De heren Jabbie, Haak, Van der Weide en Al-Rafae redden dit echtpaar.