Pleegouders in het zonnetje gezet tijdens Week van de Pleegzorg

Vlagtwedde - Elker Pleegzorg werkt actief mee aan de landelijke Week van de Pleegzor, die vandaag, woensdag, van start gaat. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd maar ook worden huidige pleegouders in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Ook basketbalclub Donar draagt hieraan bij.

Pleegouders gezocht

Elker Pleegzorg is erg blij met de 450 pleegouders die nu samen voor zo’n 500 pleegkinderen zorgen. Toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Daarom worden er in de Week van de Pleegzorg in de hele provincie informatieavonden georganiseerd over pleegzorg. Tijdens deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen (bijvoorbeeld langdurige pleegzorg of weekend- en vakantiepleegzorg), de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar je op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt.

Informatieavond Vlagtwedde

De informatieavonden, onder meer op maandag 5 november in Partycentrum Rendering aan de Schoolstraat 8 in Vlagtwedde, van 20.00 tot 22.00 uur, zijn gratis en geheel vrijblijvend. Aanmelden via https://www.elker.nl/

Waardering voor pleegouders

Verschillende gemeenten zetten pleegouders in het zonnetje tijdens de Week van de Pleegzorg. Ook willen lokale bestuurders graag met pleegouders in gesprek gaan om van hen zelf te horen hoe het is om pleegouder te zijn, wat er mooi aan is en wat de uitdagingen zijn.

In een aantal gemeenten wordt iets georganiseerd voor pleegouders, zoals in:

Veendam en Pekela: 7 november 9.30 uur, koffiecontactmoment van Stichting Pleegwijzer. Wethouder van Veendam en mogelijk Pekela schuiven aan.

Oldambt: Pleegouders in de gemeente Oldambt krijgen een bon die ze in kunnen wisselen voor een taart. Van deze taart kunnen ze met het hele gezin genieten.

Westerwolde: Pleegouders in deze gemeente krijgen binnenkort een ‘Westerwolde zorgcompliment’ van de gemeente als blijk van waardering. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om op een later moment eens met de gemeente in gesprek te gaan.