Festival Grasnapolsky vindt nieuwe locatie in De Toekomst in Scheemda

Scheemda - Festival Grasnapolskyverhuist op 8, 9 en 10 februari 2019 voor haar zesde editie naar de oude strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.

Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in Noordoost-Nederland. Een goed uitgangspunt voor het thema van het festival: De Toekomst is Onderweg, zo is de achterliggende gedachte.

Afgelopen februari nam de organisatie na vijf edities afscheid van zendstation Radio Kootwijk op de Veluwe. Er werd gezocht naar een locatie met een nieuw verhaal om te vertellen, waar plaats is voor vernieuwing en groei. Bezoekers dachten mee en volgden de zoektocht via de website toekomst.grasnapolsky.nl.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Fabriek de Toekomst staat middenin de Graanrepubliek in Noordoost-Groningen. Dit gebied heeft een prachtig verhaal, net als de fabriek zelf. Het is een onontdekte plek in Nederland, waarmee we het publiek als detailverliefd festival weer verdieping kunnen bieden. De fabriek en de omgeving zullen dan ook weer als een rode draad door het festival lopen; in het muziekprogramma, het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.”

Veranderingen
Met het veranderen van de locatie veranderen er ook diverse andere aspecten van het festivalweekend. Waar men voorheen ‘s avonds terugkeerde naar het overnachtingspark om zich uit te leven op één van de afterparties, gaat het programma in de fabriek dit jaar tot diep in de nacht door. Wel slaapt men net als voorgaande edities in bungalowparken, hotels en bed & breakfasts in de buurt van de locatie.

Programmateam
Dit jaar start programmeur Jacob Hagelaars (Le Guess Who?, EKKO). Hij is samen met Ilana van den Berg verantwoordelijk voor het muziekprogramma. Cees Martens (SSBA, Stukafest) verzorgt het kunstprogramma en de expedities.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start 7 november om 12.00 uur. Een passe-partout kost dit jaar 89,99 euro, inclusief servicekosten. Het programma en verdere (praktische) informatie over het aankomende festival wordt de komende tijd bekend gemaakt op de website en social media kanalen van Grasnapolsky.

Grasnapolsky
Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht, vanuit het idee in de winter een festival in een hotel te organiseren. Het ontwikkelde zich in de jaren erna als een volwaardig ontdekfestival: op een unieke locatie midden in de natuur biedt het festival haar publiek de kans om veel te ontdekken rondom locatie, natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.