Ierse muziek in de kerk van Nieuw Beerta

Nieuw Beerta - Fling speelt Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak. Zondag 25 november is Fling te horen en te zien in de kerk van Nieuw Beerta.

Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als duo. Beide muzikanten zijn multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit , de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO-programma ‘Vrije Geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar.

Kaarten

Het concert op 25 november in de kerk van Nieuw Beerta aan de Hoofdweg 18 begint om 16.00 uur. Kaarten, tien euro per stuk, zijn te  reserveren via: annemarie@flingmusic.com of 06-30655498.