Aanleg kunstgrasveld WSS gestart

Oude Pekela - Er is vanmiddag, maandag, begonnen met de aanleg van het kunstgrasveld van korfbalvereniging WSS in Oude Pekela. Sportwethouder Henk Busemann en de voorzitter van WSS, Peter Wageman, namen met een grote kraan de eerste hap grond uit het huidige grasveld, dat plaats gaat maken voor kunstgras.

De aanleg kost met alle randapparatuur als verlichting en belijning in totaal 120 mille. 30.000 Euro wordt door de club zelf opgebracht, waaronder een toegekende subsidie van 15 mille van het Europese Fonds Leader. De gemeente Pekela betaalt driekwart van de kosten.

Volgens WSS-bestuurslid Ailko Kuilman moet het nieuwe veld, dat komt in de directe omgeving van het eigen clubgebouw, op 1 januari klaar zijn. "De Bond heeft ons dat verplicht."

Het eerste kunstgrasveld in Pekela wordt 50 bij 50 meter groot. Er komt ruimte voor twee speelvelden. Nadat het huidige gras is verwijderd wordt eerst een zandlaag aangebracht. Vervolgens wordt daarop een laag lava gelegd waarna het kunstgras volgt. Het nieuwe veld wordt bestrooid met zand en niet met rubberen korrels. WSS heeft met de aannemer een 3-jarig onderhoudscontract afgesloten.

Een paar keer per jaar moet een kunstgrasveld namelijk worden geborsteld.