Jeugdvoetballer Kymani Jacobs uit Bad Nieuweschans neemt deel aan CONCACAF U-20 Championship in Florida

Bad Nieuweschans - Jeugdvoetballer Kymani Jacobs uit Bad Nieuweschans vertrekt dinsdag 30 oktober naar Tampa, Florida om deel te nemen aan het CONCACAF U-20 Championship, georganiseerd door U.S. Soccer.

Kymani die uitkomt voor het eerst elftal van v.v. Nieuweschans, heeft afgelopen maandag te horen gekregen dat hij is geselecteerd voor het team van Sint Maarten, waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Het is een landentoernooi voor spelers onder de 20 jaar.

Kymani Jacobs: “Ik was al sinds april dit jaar op de hoogte dat er een mogelijkheid bestond om deel te nemen aan dit prestigieuze toernooi in Florida, met name door het contact met mijn neef, die mij als speler heel goed kent, maar afgelopen maandag heb ik pas het definitieve bericht ontvangen. Het ticket heb ik inmiddels al ontvangen, maar ik moest ook heel snel andere zaken regelen, zoals school en een nieuw paspoort dat verlopen was."

En verder: "Voor dit toernooi moeten wij 5 wedstrijd spelen in de periode van 1 tot en met 11 november. Via dit toernooi kunnen de deelnemende teams een kwalificatie verdienen om deel te nemen aan het WK. Ik ben met name gevraagd om mee te doen omdat ik ook internationale ervaring heb, juist door het Nederlandse voetbal. Het team van Sint Maarten dat hieraan deelneemt bestaat uit bijna 60 spelers.”

Alfa College

Kymani studeert voor het tweede jaar aan het Alfa College in Groningen Sport & Bewegen, om in de toekomst aan de slag te kunnen als sportdocent, fitness trainer of binnen een fysio praktijk etc. Maar voor dit soort grote sportuitdagingen is het geen probleem om enkele weken studieverlof te krijgen,

Enorme uitdaging

“Ik zie het toernooi als een enorme uitdaging en nu ook uitkomend voor Sint Maarten en het past helemaal binnen mijn leven. Ik ben in 2001 geboren in Spijkenisse en vanaf 2003 opgegroeid bij mijn opa en oma en heb daar ook veel gevoetbald. Ook daar viel ik al op als kleine jongetje die toch wel een redelijk balletje kon trappen. In 2010 ben ik weer naar Nederland terug gegaan voor school etc. Mijn vader is geboren op Sint Maarten en om deel te nemen aan een dergelijk groot toernooi moet je binding hebben en voor mij is dat vader- of moederland."

"Ik heb het bij v.v Nieuweschans enorm naar mijn zin en wij hebben een heel leuk team met heel veel nationaliteiten, maar om in zo’n groot toernooi te mogen spelen, dat is voor mij wel heel bijzonder. Wereldwijd zijn er heel veel ogen op gericht, ook van spelers scouts en het blijft natuurlijk een droom maar stel je voor ik ooit zou mogen uitkomen voor Jong Oranje, maar voorlopig met beide benen op de grasmat.”