De Koning komt naar Zuidbroek

Winschoten/Zuidbroek - De Dutch Supercross 2018 op 2, 3 en 4 november in de Eurohal Zuidbroek wordt, naar verwachting, spannend. Een supersterk deelnemersveld in de internationale klassen SX1 en SX2 zullen strijden voor de titel Koning en Prins van Zuidbroek 2018.

Koning Tyler Bowers (USA-Monster Energy Kawasaki ELF Team Pfeil) komt terug naar Zuidbroek. De winnaar van de Dutch Supercross 2017 en ook de winnaar van de ADAC SX Cup Serie van het afgelopen jaar wil zijn titel verdedigen. Dat zal niet eenvoudig worden want de startlijst bij de SX1 kent vele kanshebbers.

Nederlandse rijders

Het aantal Nederlandse rijders in de SX-wereld is beperkt. Toch moet Luca Nijenhuis kansrijk zijn. De rijder van DWS Decals Mulders Motoren Klein Kromhof Team heeft veel ervaring op het gebied van supercrossen reed al eens een ijzersterk ADAC Supercross kampioenschap in de SX2 klasse. Nijnenhuis stond vaak op het podium en won de Supercross Chemnitz. Dit seizoen doet Nijenhuis een stapje omhoog en start in de klasse SX1 met een Honda CRF450.

Jeffrey Meurs

Voor YSS Racing Europe start Jeffrey Meurs in de klasse SX2. Meurs rijdt als jaren SX-wedstrijden en beschikt dus over een dosis supercrosskwaliteiten. Het is afwachten hoe Zuidbroek voor Meurs uitpakt. De rijder komt terug van een beenbreuk en hoopt, met toch nog op een goede voorbereiding, iets te kunnen laten zien in Zuidbroek. Verder zullen Bram van den Hoek, Wesley Mars, Patrick Wilgenburg en Roel van Ham proberen de finale te bereiken.

Van Ham (GJV/KdO Racing Team) is vaste gast in Zuidbroek en kende een mooie ontwikkeling. De jonge rijder reeds al op het supercross parcours in de SX85 en groeide de afgelopen jaren via de SX125 naar de SX2 nu.

Tijdens de drie wedstrijddagen is er veel te doen in de Eurohal. De vrijdag is voor de breedtesport. Zaterdag is de openingsshow om 19:30 uur. Zondag begint het spektakel om 13:30 uur.

Show en amusement

Naast de wedstrijden is er veel show en amusement. Een uitgebreide openingsshow met licht, laser en muziek. De Dutch Supercross Dance groep zal de rijders en het publiek in vervoering brengen. De races worden aan elkaar gepraat door het ervaren duo Kiske en Leon die alles weten van de motorcrossers. DJ Willem zorgt voor de opzwepende muziek om de stemming er nog meer in te brengen.

Er is een verloting met fantastische prijzen en een MX markt. Crossy de mascotte van de Dutch Supercross en de Monster Energy dames zijn aanwezig. Altijd leuk voor een knuffel en een selfie.

Kaarten

Kaarten kunnen online besteld worden via www.vanplan.nl of tijdens wedstrijddagen aan de kassa. Alle informatie over de Dutch Supercross Zuidbroek is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl