Demi Peters naar WK dammen voor pupillen meisjes

Winschoten/Bunde - Het 12-jarig damtalent Demi Peters uit Bunde, lid van Damclub Winschoten, is na een intensive voorbereiding klaar voor haar debuut op het WK dammen voor pupillen meisjes. Ze reist vandaag, zaterdag, met het TeamNL KNDB naar Gomel in Wit-Rusland.

Demi heeft onderhand een grondige training achter de rug. Dat begon in mei met het NK pupillen meisjes, vervolgens het MTB jeugdtoernooi in Hoogeveen en deelname aan het Mello Koolmantoernooi in Groningen. Tevens zit Demi bij de Centrale Pupillen Training (CPT) in Huissen en de Centrale Meisjes Training (CMT) in Wageningen van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB).

Ontwikkeling

Tenslotte wordt bij Damclub Winschoten aandacht besteed aan haar ontwikkeling. Samen met andere talenten worden op de dinsdagavond alle facetten van het dammen belicht. Tenslotte neemt Demi, als 2e jaars pupil, op de woensdagavond nog deel aan de onderlinge competitie van Damclub Winschoten.

Deze WK-titelstrijd staat onder auspiciën van de Wereld Dambond (FMJD) en is georganiseerd voor de categorieën welpen, pupillen, aspiranten en junioren.

TeamNL

TeamNL bestaat uit 23 leden, onder aanvoering van teamchef Rik Keurentjes en coaches Alex Mathijssen, Ester van Muijen en Heike Verheul. De wedstrijden beginnen op zondagmiddag 28 oktober en duren tot en met 3 november.