11e Allerzielen-herdenking in Winschoten

Winschoten - Vanuit Stichting TrOost Groningen wordt zondagavond 4 november voor de 11e keer Allerzielen Winschoten gehouden op de sfeervol verlichte terreinen van begraafplaats Acacialaan en Uitvaartcentrum Oost-Groningen.

Iedereen die haar of zijn overledene(n) wil herdenken ongeacht waar deze is begraven, bijgezet of uitgestrooid, is tussen 17.30 en 21.30 uur welkom. Beide terreinen worden verlicht  met duizenden waxinelichtjes, vuurschalen en passend theaterlicht.

Er zijn meerdere speciaal ingerichte plekken, aangegeven met een witte verlichte paraplu, waar een ieder op eigen wijze zijn dierbaren kan gedenken. Ook voor kinderen is er speciaal voor hen aangepaste plek.

Kaarsenzakken

De kaarsenzakken, die zijn gemaakt voor de SamenLoop voor Hoop Oldambt, zullen ritueel worden verbrandt. En uiteraard kunnen bezoekers de TrOostbanken (Social Sofa’s) bewonderen die vorig jaar zijn geplaatst tijdens het 10-jarig bestaan.

De organisatie ligt bij Alberta Kuil en Ank Witteveen, die worden bijgestaan door vele vrijwilligers. Vele sponsoren uit de regio dragen Allerzielen in Winschoten een warm hart toe in de vorm van een dienst of een financiële bijdrage.

Aangeraden wordt om lopend of op de fiets te komen en eventueel een lantaarntje of zaklantaarn mee te nemen.

Voorbereidingen

Wie de voorbereidingen van Allerzielen Winschoten wil volgen, kan terecht op facebook.com/AllerzielenWinschoten