Con Anima bezingt de liefde in de Marktpleinkerk

Winschoten - Con Anima bezingt de liefde in al haar emoties. Hunkerende liefde, intens verdriet en haat. De muziek van Claudio Monteverdi staat centraal in het theatraal vormgegeven concert dat door het Ubi Caritas omlijst wordt. Standards verbinden de oude muziek met de vorige eeuw. Het programma 'In Extremo' is zaterdag 10 november te horen in de Marktpleinkerk in Winschoten.

De muziek van Claudio Monteverdi (1574- 1648) laat beide uitersten aan het woord; van hoge toppen van verliefdheid en verlangen naar diepe dalen van pijn en verlies. De Griekse mythen en fabels vol goden, nimfen en monsters stonden model voor de gezongen verhalen. 

Sestina

De zesdelige cyclus Sestina wordt in zijn geheel uitgevoerd. In de Lamento´s bewenen beurtelings Ariana en Olimpia hun ontrouwe minnaar en is de schurende bitterheid van de liefde voelbaar. Er om heen klinkt de onvoorwaardelijke liefde die in het Ubi Caritas bezongen wordt. Een oude tekst in een eigen, nieuwe bewerking.
Con Anima wil met dit concert het publiek  verrassen met enkele onbekende composities en onverwachte verbindingen die gelegd worden. Gregoriaanse muziek wordt via Monteverdi verbonden met jazzstandards.

In Extremo wordt ten gehore gebracht door Stephanie Lopes Parente (sopraan), Hanneke Tichelaar (mezzo-sopraan) en een Ensemble van luit en strijkers onder leiding van Lex van Sante. Dirigent is Jan Verborgt.

Kaarten

Het concert in de Marktpleinkerk op 10 november begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. Voor kaarten en meer informatie: www.conanima.nl