Oldambt lanceert platform voor cultuur

Winschoten - Hoe kun je het culturele leven in Oldambt een boost geven? Door alles en iedereen die zich hiermee bezig houdt met elkaar te verbinden. Om die reden heeft gemeente Oldambt een cultuurplatform in het leven geroepen. Het platform gaat op donderdag 8 november van start met een kick-off in De Klinker in Winschoten.

“Er gebeurt ontzettend veel in de gemeente op het gebied van cultuur. Maar als we samenwerken, kunnen we onze plannen nóg beter maken en beter op elkaar afstemmen”, aldus Hans van der Stap, voorzitter van Cultuurplatform Oldambt. “Het cultuurplatform wil op deze manier een frisse wind blazen door het cultuurlandschap in Oldambt.”

Verbindingen in het culturele veld

Het doel van het nieuwe cultuurplatform is om verbindingen te leggen in het culturele veld. Dat gebeurt via een website waar iedereen zichzelf letterlijk op de kaart kan zetten. Deze culturele kaart laat in één oogopslag zien waar je binnen de gemeente terecht kunt voor culturele activiteiten.

Workshops en lezingen

Het cultuurplatform organiseert ook netwerkbijeenkomsten en workshops over bijvoorbeeld fondsenwerving, zodat cultuurmakers beter beslagen ten ijs komen. Ook is het mogelijk om je plannen voor te leggen aan het cultuurplatform, zodat je gericht advies krijgt over het uitvoeren van je idee. Het platform geeft niet alleen advies aan planmakers, maar ook aan de gemeente.

Kick-off

De kick-off van Cultuurplatform Oldambt vindt plaats op donderdag 8 november, van 17.00 (inloop vanaf 16.30 uur) tot 18.30 uur in de grote zaal van De Klinker. Wethouder Bard Boon opent het platform, gevolgd door een openingsact, een korte film en een lezing door Koen Meijer, die zijn plannen met de voormalige strokartonfabriek De Toekomst gaat toelichten. De kick-off eindigt met een netwerkborrel.