Noordelijke GGZ-instellingen stellen opleidingsplekken hbo-Verpleegkunde beschikbaar

Winschoten - Tal van mbo’ers of derde- en vierdejaars hbo-Verpleegkunde kunnen per februari 2019 aan de slag bij FPC Van Mesdag, GGZ Drenthe, GGZ Friesland, Lentis en VNN op een betaalde werk-leerplek.

Verpleegkundigen worden schaars vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Om hier op in te spelen hebben de vijf grote noordelijke GGZ-instellingen de handen ineen geslagen en bieden zij gezamenlijk 18 betaalde opleidingsplekken voor hbo-Verpleegkunde binnen een GGZ-instelling aan.

Mbo’ers die hun diploma Verpleegkunde of een andere zorg en welzijn opleiding niveau 4 op zak hebben, kunnen solliciteren op een dergelijke betaalde opleidingsplek. Daarnaast zijn ook mensen met een hbo SPH of MWD opleiding én derde- en vierdejaars hbo-Verpleegkunde zeer welkom.

Voor wie tot één van deze doelgroepen behoort,  gemotiveerd is en affiniteit heeft met de geestelijke gezondheidszorg, is dit een kans om zich verder te ontwikkelen.

Gluren bij de buren
In een periode variërend van 2,5 tot 4 jaar (afhankelijk van de vooropleiding) wordt de studenten opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle.

Tijdens de opleiding wordt werken en leren met elkaar gecombineerd. Tijdens het leer-werktraject werken de studenten minimaal twee keer één jaar op verschillende afdelingen binnen de door hun gekozen instelling. Ook is er de mogelijkheid om bij één van de partners een jaar een leer-werkperiode te doen.

Gunstige arbeidsvoorwaarden
Geselecteerden krijgen een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week inclusief 4 uren per week voor studietijd. Ook ontvangen zij een volledige vergoeding van het collegegeld en een boekenbudget. Zij krijgen een vast contract als zij klaar zijn met hun opleiding.

Informatiebijeenkomst vrijdag 2 november
Voor wie geïnteresseerd is in een van deze werk-leerplekken is er op vrijdag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur in Theater De Kimme in Zuidlaren een informatiebijeenkomst.

Direct solliciteren?

Dat kan tot en met 5 november. De vacaturetekst voor één van deze opleidingsplekken staat op https://www.zorgpleinnoord.nl/vacatures/vacature/181030957-ggz-opleidingsplaatsen-hbo- verpleegkunde-met-baangarantie