Wie bakt er de lekkerste appeltoarde?

Winschoten - De Troebadoers staan vrijdag 2 november met hun theatershow ‘Appeltoarde en rooie wien’ in De Klinker in Winschoten. Wie dan zijn of haar lekkerste zelfgebakken appeltaart meeneemt naar de voorstelling, maakt kans op een cd én een huiskamerconcert.

Tijdens repetities zijn appeltaart en rode wijn de ingrediënten die altijd bij Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot op tafel staan. Zo ontstond de titel voor de nieuwe theatershow en volgde het idee voor de appeltaartenactie. 

Appeltoarde inleverpunt

Naast muziek maken gaan De Troebadoers tijdens hun tour op zoek naar de lekkerste appeltaart van Groningen. Bezoekers aan de voorstelling op 2 november in De Klinker kunnen hun eigen zelfgebakken appeltaart meenemen en in de foyer inleveren bij het ‘Appeltoarde inleverpunt’.

Tijdens de show proeven De Troebadoers de ingeleverde appeltaarten (allemaal) live op het podium. Degene met de lekkerste appeltaart krijgen een cd. Aan het eind van de gehele tour kiezen De Troebadoers de allerlekkerste appeltaart uit. De winnaar wint een huiskamerconcert.

Voorstelling
Na een lange pauze gaan de Troebadoers weer de theaters in. Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk en Alex Vissering kunnen niet zonder elkaar. Appeltaart, Rode Wijn en vadertje Tijd brachten deze ‘outlaws’ van het Groninger Land opnieuw naar de repetitieruimte en de studio. Meer dan een jaar lang hebben de mannen geobserveerd, geschreven en geschrapt.

Het resultaat is deze avond te horen en te zien. Edwin over z’n dochtertje, Jan Henk over oma Siepeljus en Alex onder andere over vogeltjederij. Veel nieuw werk dus. Maar ook de hits Riekdom en de Nacht worden gespeeld.

Cd
De tour volgt op de release van hun nieuwe cd ‘Onbekìnde Wegen’ die begin oktober is verschenen. Het is de langverwachte opvolger na het debuut ‘Veenhoes Sessies’ die hits als Riekdom en In de Nacht voortbracht. Het nieuwe album bevat 12 nieuwe liedjes.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling ‘Appeltoarde en rooie wien’ zijn te verkrijgen bij de theaterkassa van De Klinker of via www.indeklinker.nl