Voorbereidingen Schoolontbijt in volle gang

VEENDAM - De schoolkinderen hebben allemaal herfstvakantie maar de voorbereidingen voor het Nationaal Schoolontbijt zijn in volle gang. Van 5 tot en 9 november is de zestiende editie van het nationale eetfeestje.

Ook dit jaar gaan een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basisscholen in het hele land. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. Met speciaal lesmateriaal leren ze er alles over. En in zo’n 275 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis.

De leerlingen krijgen via hun bakker of supermarkt uit de buurt een gezond en gevarieerd ontbijtpakket. Dit jaar is het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ In de regio Veendam doen dit jaar ook weer diverse scholen mee, waaronderDe Sleutel in Wildervank, De Mieden in Meeden en ‘t Haimstee in Veendam.

Zelf tuinkers kweken

Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt is verder uitgebreid. Het bestaat uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, aardbeienjam, 30+ kaas, fruit- en groentespread, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, halfvolle melk en vruchtenthee. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. De tuinkers bij het ontbijt krijgen de scholen eerder toegestuurd om kinderen die zelf te laten kweken.

De kinderen vinden ook vrolijke placemats en een leuk doeboekje voor thuis in het pakket. Het boekje staat vol met spelletjes, tips, weetjes en recepten voor gezonde traktaties: zoete en hartige broodlolly’s. Compleet met grappige stickers om de gezonde lolly’s extra persoonlijk en feestelijk te maken. Ambachtelijke bakkers en de supermarktketens zorgen ervoor dat de half miljoen kinderen in het hele land op tijd hun ontbijtjes krijgen.