Komend weekend geen treinen van en naar Stad

GRONINGEN - In het weekend van 27 en 28 oktober rijden er vanuit alle richtingen geen treinen van en naar station Groningen. Arriva en NS zetten bussen in.

ProRail werkt deze dagen bij station Groningen aan het spoor. ProRail voert sinds 16 oktober diverse werkzaamheden aan het spoor uit die van invloed zijn op het treinverkeer naar Buitenpost, Delfzijl en Eemshaven. In het weekend van 27 en 28 oktober rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Veendam, Weener en Groningen Europapark.

Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er daarom Arriva-bussen tussen Groningen en Buitenpost. De extra reistijd kan tussen de 15 tot 45 minuten bedragen. Q-link groen lijn 2 Reitdiep – Station Europapark rijdt extra op 27 en 28 oktober en Qliner 309 Assen – Groningen rijdt op 27 en 28 oktober van 07.00 uur tot middernacht.

Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een NS- of Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus. In- en uitchecken kan niet in deze bussen.

In verband met de ruimte in de bus, is het meenemen van fietsen niet mogelijk.