Kunstroven Doe Museum

VEENDAM - Het Doe Museum heeft in de herfstvakantie veel activiteiten voor haar bezoekers. Er moeten kunstroven worden opgelost, en mysterieus: je kunt leren coderen zonder computer en dan ook nog ‘graffiti’ spuiten zonder giftige drijfmiddelen met het verfpistooltjes systeem.

Duizenden Lego blokken liggen gesorteerd op kleur en vorm op je te wachten. Ook kun je een ‘Blij schilderij’ maken van vilt. Door wol in elkaar te wrijven en te rollen met water en zeep krijg je vilt, het bewerken van de wol heet dus vilten.

Met de meeste activiteiten kun je aan de slag zonder afspraak, sommige moet je boeken.

Kijk voor de details op https://

www.doemuseum.nl/

herfstvakantie2018.

In november starten er eveneens viltworkshops voor volwassenen. Tijdens deze workshop zal kunstenares Agnes Spruit met de deelnemers een inspiratietas van vilt gaan maken.

Deze workshop hoort bij de nieuwe geluks-expositie ‘Qi en de draak’ die sinds 22 september open is.

De workshop kun je boeken op: https://www.doemuseum.nl/

doen/workshops/

De andere exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: Spinbarg, 10 films over volksverhalen. Catawiki Offline met prachtig werk van onder andere Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney, Margot Brekelmans en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt. 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh.

De doe-activiteiten staan in het museum centraal: airbrush, schilderen, kleien en Lego bouwen zijn hier een paar voorbeelden van.