Neie Westerwolde Streektoalfestival in Veelerveen

VEELERVEEN De Vereniging van Plaatselijke Belangen Veelerveen organiseert zaterdag drie november samen met de beheerders van Ons Noabershoes het Neie Westerwolde Streektoalfestival.

Een festival waarin alles draait om de streektoal. Het begint om 16:00 uur en wordt geopend door wethouder Giny Luth. Het festival start met een cursus Grunnegs voor de niet-Groningers, verzorgd door docente Meike Stedema. Tegelijkertijd begint er een literair café met één of meer dichters, waaronder Hanne Wilzing, verhalenvertellers waaronder Luuk Houwing en columnist Eric Rouppé, beiden bekend van Radio Westerwolde.

Er wordt voorgelezen aan de kinderen in de streektoal. Vanaf 17.30 zijn er achtereenvolgens optredens van de streektoalartiesten Klaas Spekken & Joost van der Berg, Hans van der Lijke en 2 Körtn & 2 Langen. Tussen deze optredens door komen de dichters, verhalenvertellers en de columnist ook nog enkele keren aan bod. Tevens dragen enkele deelnemers van de Grunneger schriefwedstrijd gedurende de avond hun gedicht of verhaal voor.

Het doel van het festival is om de streektoal te promoten en onder de aandacht te brengen. Alle deelnemers aan het festival zijn woonachtig in de gemeente Westerwolde of hebben er gewoond en zijn nog actief.

Kaarten voor het optreden zijn te reserveren via info@veelerveen.eu of via de beheerders van Ons Noabershoes, tel: 06-51596817. Na 18.00 uur: 0597541488.