Creatief café geopend in Veele

Veele - Voor velen in Westerwolde heeft de naam ‘Het Veerenhuis’ in Veele een vertrouwde klank. In de tijd dat er het karikatuurmuseum van Johanna Veerenhuis in gevestigd was, kwamen er dagelijks groepen bezoekers naar de kleine boerderij met de grote museumzaal.

Na deze drukke periode was Johanna toe aan rust en tijd om aan opdrachten te werken. De tientallen ‘evenbeeldjes’ van beroemdheden verhuisden eerst een tijdlang naar het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Sinds het begin van 2018 zijn ze permanent te zien in Theaterboerderij De Noorderbak in Roswinkel. 

Creatief café

Sinds afgelopen zomer heeft ‘Het Veerenhuis’ een nieuwe bestemming. Elke donderdagmiddag houdt Johanna open huis voor iedereen die een hobby op het gebied van tekenen, schilderen en boetseren wil beginnen of daarin graag verder wil komen. Zij noemt het een Creatief café en de opzet is simpel.

Bezoekers brengen hun eigen spullen én creatieve wensen mee en Johanna helpt ter plekke een middag om (beter) te leren tekenen, schilderen of boetseren. Er staan ook allerhande materialen klaar om uit te proberen. Alles in een huiselijke setting, ongedwongen, ruimte voor iedereen, beginneling of gevorderde. Voor koffie en thee is gezorgd en aan de beschilderde bar kan men na afloop eventueel het werkzweet even van zich af schudden en napraten.

Vrije inloop

Iedere donderdagmiddag om 14.00 uur is een ieder welkom.Inschrijven voor een cursus hoeft niet. De kosten bedragen slechts 15 euro per keer.

Contact

Voor aanmelden of meer informatie kan men terecht op Facebook: Johanna Veerenhuis of Het Veerenhuis, Creatief café. Bellen (0621-686705) of mailen (info@johannaworld.com) kan ook.

Het Veerenhuis is aan de Wedderstraat 85 in Veele.