Ontmoet de Fenix tijdens Magisch Samhain in Bourtange

Bourtange - Vesting Bourtange staat zaterdag 27 en zondag 28 oktober weer in het teken van Magisch Samhain. Samhain is één van de oudste mythische feesten en wordt al duizenden jaren gevierd.

Voor de Kelten was dit het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswissel en de cyclus van het leven, waarbij de grens tussen onze wereld en de geestelijke wereld broos en dun wordt.

Magische nacht

In de magische nacht van Samhain, van zaterdag op zondag wordt de sluier tussen de dimensies opgeheven. Samhain is het moment om met de geestenwereld contact te maken. Op zaterdag en zondag zal de Vesting dan ook bezocht worden door vele magische figuren. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen de vesting innemen.

Spectaculair dit jaar is op zaterdagavond de uit de as herrezen Fenix die door de Vesting beweegt.

In de vesting is een magische markt met steampunk activiteiten en andere bijzondere, magische kramen. Er zijn piraten die de vesting onveilig maken en een waarzegger die de toekomst voorspelt. Bezoekers zijn uitgedost in uitbeeldingen van fantasy, sprookjes en alles wat creatief bedacht kan worden. Op het podium treden artiesten op en de zaterdagavond zal worden afgesloten met een spectaculaire vuurshow.

Verkleed

Wie zaterdag in stijl verkleed naar de vesting komt krijgt korting op de entreeprijs en maakt deel uit van de magische wereld. Voor gezinnen is het evenement extra aantrekkelijk gemaakt door gezinskaarten te verkopen voor een magisch lage prijs. Parkeren is gratis.