Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs

Winschoten - Goed nieuws voor sportclubs die denken aan verduurzaming. Zij kunnen vanaf volgend jaar 35 procent subsidie krijgen op de investeringen in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, led-veldverlichting en led-binnenverlichting.

De afgelopen jaren konden sportclubs al 30 procent subsidie aanvragen wanneer zij investeerden in duurzame maatregelen, maar de regeling wordt aangepast waardoor clubs tot 35 procent van hun investering vergoed krijgen. Deze subsidie in combinatie met een gunstige financiering zorgt voor een aantrekkelijke businesscase waarbij clubs jaarlijks gaan besparen op hun energiekosten.

Wees er op tijd bij
De subsidie komt beschikbaar op 2 januari 2019 en de verwachting is dat de subsidiepot snel leeg is. Clubs die te laat starten met het inventariseren van de mogelijkheden, missen dan de boot. De volgende gelegenheid tot het aanvragen van deze subsidie is in 2020.

Sportief Opgewekt
Om sportclubs werk uit handen te nemen is Sportief Opgewekt een project gestart waarbij ze clubs kosteloos helpen bij het aanvragen van deze subsidie. Wie meer informatie of ondersteuning bij de subsidieaanvraag nodig heeft kan contact opnemen met Bram Sluijk, via 06-23271633 of bram@sportiefopgewekt.nl.