Oldambt Bluesfestival 2018 in Grandcafé Carambole

Winschoten - Tijdens het Oldambt Bluesfestival 2018 in Grandcafé Carambole op zaterdag 10 november treden er die avond vanaf 21.00 uur drie bands op: Het Oldambt Bluescollectief, The Mudbirds en The Five Kings.

The Mudbirds, bestaande uit Alan Laws (akoestisch gitaar, zang, harmonica en shrutibox) en René Tweehuysen (dobro, bottleneck slide guitar, weissenborn) zijn in 2007 samen begonnen met het spelen van eigenzinnige bewerkingen van bluestraditionals. In Memphis in 2012 vertegenwoordigden zij Nederland tijdens de International Blues Challenge en werd hun eerste cd Slick Blues met veel lof onthaald.

OBC

Het Oldambt Bluescollectief, OBC genoemd, is een initiatief van de Stichting Oldambtblues (organisator van het Oldambt Bluesfestival), dat is ontstaan in 2014. Het repertoire bestaat uit een brede afspiegeling met de blues van de ‘60 en ‘70 jaren. Basisleden van het OBC zijn frontman Hans Elbersen (vocals, gitaar en bluesharp), Peter Griever (drums), Jan Ties Toxopeus (basgitaar) en Herman Manders (vocals en gitaar). Als gastmuzikante bij het Oldambt Bluesfestival 2018 hebben zij voor een aantal vocale nummers Ginet Venema uitgenodigd.

The Five Kings

Met de The Five Kings zal het festival omstreeks 01.00 uur eindigen. De band bestaande uit Marcel K. (frontman/zang), Ebbo (bas), Jaap (drums), Marcel K (hammond/toetsen) en Jan Marcel (gitaar) zal met  hun uitgekiende repertoire een ware afsluiter zijn van het festival, zo wordt verwacht.

Toegangskaarten

Toegangskaarten aan de zaal kosten 15 euro; in de voorverkoop 10  euro. Verdere informatie is te vinden op www.stichtingoldambtblues.nl en www.carambole-winschoten.nl