Reünie Just Fancy in de Harbour JazzClub Winschoten

Winschoten - De grote zaal van de Harbour JazzClub Winschoten (De Tramwerkplaats) wordt op zaterdag 10 november omgetoverd tot ‘Bar-Dancing Just Fancy’. Deze bar-dancing, ooit gevestigd aan de Beersterstraat 3 in Winschoten was in de jaren ’70, ’80 en ’90 een begrip in Oost Groningen. Bijna iedereen die in de periode uitging is daar wel geweest. Negen oud-Just Fancy dj’s later de sfeer van toen opnieuw beleven.

‘Just Fancy’ werd begin jaren ’70 opgericht door Joop Hulzebos, gitarist van de Ro-d-Ys. Hij vernoemde zijn bar naar de tweede hit van deze rock-band uit Oude Pekela. ‘Just Fancy’ stond bekend als een voor iedereen toegankelijke bar, waar je vooral gewoon jezelf kon zijn. Uitslovers hadden er eigenlijk niets te zoeken. ‘Just Fancy’ was voor de gewone jongens en meisjes.

Top 40

De top 40 van toen en de hits uit het verleden voerden daar qua muziek de boventoon. De dansvloer was dan ook meestal het hele weekend gevuld. En naast de drankjes kon je er genieten van de befaamde saté, de onovertroffen gehaktbal en tosti. Verder stond ‘Just Fancy’ bekend om zijn personeel.

Er was, volgens de initiatiefnemers van de reünie, sprake van een grote saamhorigheid. Die sfeer van toen proberen de dj’s van weleer – Wiechert Kenter, Appie Tempel, Menno Evers, Rolf Klein, Dries Eefting, Koos Hulst, Jot Yeh, Bert Looden en Sibrandus Siersema – op zaterdag 10 november opnieuw te creëren. 

Toegangskaart

Een toegangkaart – die alleen via de voorverkoop verkrijgbaar is bij de Harbour JazzClub in Winschoten - kost 7,50 euro. Bij inlevering van de toegangskaart krijgt men op de avond zelf twee consumptiemuntjes.

Alloway

De band Alloway verzorgt de opening. De rest van de avond vullen de dj’s met de muziek van toen.